Home >> Recepten

Hazelnootschuimkoekjes

Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer stijf. Voeg lepel voor lepel eerst de poedersuiker en daarna de oersuiker toe en blijf nog even kloppen tot het een taai mengsel, glanzend mengsel is. Meng de koekkruiden het hazelnootmeel en grof gehakte hazelnoten met een spatel goed maar luchtig door het schuim.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed 2 of 3 bakplaten met bakpapier en schep met behulp van 2 theelepels bergjes schuim op de bakplaten. Houd wat ruimte tussen de bergjes, want het eiwitschuim rijst nog.

Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes 30 minuten. Zet de oven uit, maar laat de koekjes in de oven afkoelen. Bewaar ze vervolgens in een goed afgesloten trommel.

Anneke Ammerlaan: Eiwitten zijn voor mij ‘verwen’-restjes. Ik maak er cakejes, koekjes of schuimpjes van. En daarin probeer ik met alle mogelijke smaken te variëren. Voor deze schuimkoekjes heb ik een deel van de suiker vervangen voor oersuiker of sucanat. Dat geeft de koekjes echt een kerstsmaak. Ik bak ze overigens korter op een hogere temperatuur, zodat ze vanbinnen nog lekker taai blijven.

 

Meer lekkere recepten?
Kijk dan eens op de site van Bio lekker voor je.

 

Ingrediënten

3 eiwitten
75 g poedersuiker (gezeefd)
75 g oersuiker of sucanat
½ theelepel koekkruiden
100 g hazelnootmeel
75 g grof gehakte hazelnoten


Terug naar receptenMeer weten over biologisch?
Schrijf je in voor de Bionext nieuwsbrief.