Home >> Zo werkte het! >> Wie zijn wij?

Een initiatief van Bionext

Kipkado is een initiatief van Bionext. Binnen Bionext houden we ons bezig met het promoten en stimuleren van biologische landbouw en voeding.  Wij willen jou weer verbinden met wat je eet, waar het vandaan komt en wie het maakt.
Oftewel: terug naar de oorsprong! 

Helpen bij verantwoorde keuzes…

Elke keer dat je biologisch eet, maak jij een keuze. Een keuze voor meer uitloop, ruimte voor natuurlijk gedrag en gezondere voeding. Een keuze om beter te zorgen voor dieren, de aarde én voor jezelf. Wij willen jou en anderen uitdagen elke keer bewust te kiezen voor wat goed is voor jou en de wereld om je heen. 

Samenwerken voor méér biologisch

In 2030 moet het landbouwareaal van Nederland 25% biologisch zijn. Op dit moment is dat nog geen 4%. Dat betekent dat het belangrijk is dat boeren gaan omschakelen naar biologisch. Het betekent ook dat er meer biologische producten voor jou in de winkel komen te liggen. Met initiatieven zoals Kipkado willen wij dit mogelijk maken. Met Kipkado maak je op een leuke manier kennis met een (h)eerlijk biologisch product. Als je dit eenmaal geproefd hebt, smaakt het naar meer!

Wat doet Bionext nog meer?

Met diverse projecten stimuleren wij de ontwikkeling van biologisch. Dit pakken we aan per thema, zoals bijvoorbeeld bodem, klimaat, gezondheid, dierenwelzijn, eerlijke prijzen en biodiversiteit. Biodiversiteit is, kort gezegd, de soortenrijkdom aan dieren en planten. Helaas gaat de biodiversiteit in de landbouw achteruit. Wil je weten hoe dit komt en hoe biologische boeren bijdragen aan meer biodiversiteit? Lees dan onze greenpaper.

Wil je weten wat Bionext nog meer doet? Neem een kijkje op de website: www.bionext.nl.

Meer weten over biologisch?
Schrijf je in voor de Bionext nieuwsbrief.