Home >> Recepten

Clafoutis van bananenmeel met prei

Hoofdgerecht voor 4 personen
Snijd de preien in stukken en snijd de stukken in lange repen. Verwarm de olie in een koekenpan en stoof de prei in 8-10 minuten gaar. Schep na 6 minuten de uitgeperste knoflook en wat zout erdoor. Laat afkoelen.Verwarm de oven voor 180 °C. Klop de eidooi-ers dik en klop de melk, het bananenmeel, het bakpoeder, wat zout en de rode peper erdoor. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Schep het meelmengsel er luchtig door. Schenk het in de ovenschaal, leg de gestoofde prei erop en verdeel de stukjes feta erover. 

Bak de clafoutis in 30 minuten in de oven gaar. Laat iets afkoelen en serveer met een tomatensalade. 

Meer lekkere recepten?
Kijk dan eens op de site van Bio lekker voor je.

 

Ingrediënten

700 g prei
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, geperst
zout
3 eieren, gesplitst
250 ml dunne koksmelk
100 g bananenmeel
1 theelepel bakpoeder
verkruimelde gedroogde rode peper
100 g feta, verkruimeld
lage ovenschaal, ingevet


Tip: Bananenmeel van de Nieuwe Band

Als eerste in Nederland heeft de Nieuwe Band biologisch bananenmeel. Dit meel wordt gemaakt van biologische Cavendish bananen uit Noord-Peru. Daar worden ze samen met cacaobonen verbouwd zodat de boeren het hele jaar inkomsten hebben. Bananenmeel kun je gebruiken om je muesli of yoghurt een boost geven. Of gebruik het als (glutenvrij) meel. Probeer het eens in (ontbijt)pannenkoekjes of een brood.

 



Terug naar recepten



Meer weten over biologisch?
Schrijf je in voor de Bionext nieuwsbrief.